Ti gode grunner til å hande lokalt

Foto: nordsveenfoto.no

Hvorfor er det egentlig så viktig å handle lokalt? Det er rett og slett å investere i en levende by og et levende lokalsamfunn, og vi gir deg ti av grunnene til det her.

1. Skaper et levende sentrum

Byen er et viktig møtested. En handletur lokalt kan også være en positiv opplevelse i møte med kjentfolk, en hyggelig prat og en fin måte å møtes. Et levende sentrum bidrar til økt tilflytting.

2. Du støtter opp om lokale arbeidsplasser

3. Ved å handle i byen vår er du med på å opprettholde arbeidsplasser, og øke mulighetene for utvidelser og nyetableringer.

4. Det er miljøvennlig å handle lokalt

Når du handler lokalt, sparer du lange og unødvendige bilturer. Du slipper også å sende varen i retur om den ikke passer. Det er bra for miljøet!

5. Et mangfold av tilbud gjør kommunen din mer attraktiv

Butikk-tilbudet er med på å gjøre byen attraktiv for nyetablering og for å øke turismen. Et aktivt, lokalt næringsliv med et bredt tilbud gir stedet liv og er et felles møtested for oss som innbyggere. Det vil fremstå attraktivt både som bosted og turistmål. Hvis vi er bevisste vår forbrukermakt, vil dette gi positive ringvirkninger i samfunnet.

6. Du får personlig service og varene med en gang

De ansatte på din lokale butikk vil yte litt ekstra for sine kunder, og møter deg gjerne med personlig omsorg. Kanskje kjenner de deg og vet akkurat hva du er på utkikk etter.

7. Du er med på å støtte lokale lag og organisasjoner

Hvilke bedrifter støtter lokale lag og organisasjoner der du bor? Frivillige organisasjoner er langt på vei avhengige av støttespillere for å kunne tilby et godt idretts- og kulturtilbud. Lokale bedrifter støtter gjerne opp om disse gjennom sponsing og samarbeid, dersom de har mulighet til det. Desto mer livskraftig næringsliv, desto bedre fritidstilbud til deg og dine barn.

8. Gi ungdom sommerjobb og ekstra jobb

Å jobbe deltid eller få seg en sommerjobb i en lokal bedrift kan også være en fin erfaring for ungdom, samtidig som det kan være en mulighet til å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

9. Pengene går tilbake til ditt lokal samfunn – skatter til plassen der du bor

Du støtter opp en bedrift som betaler skatt til din kommune. Kommunens skatteinntekter gir bedre forutsetninger for å opprettholde god kommunal service, skoler og eldreomsorg, og fører således til et bedre tilbud til innbyggerne.

10. Enklere kommunikasjon

Du kan raskt få hjelp om du trenger å bytte, har en reklamasjon eller vil komplettere ditt innkjøp.

Et godt alternativ til netthandel er å bruke klikk-og-hent-løsninger som gjør at du kan bestille på nett og hente ut i din lokalbutikk dagen etter.

Written By
More from Gill Hockly
Bli kjent med den nye daglig leder i Larvik by – Anne Ø. Bjørstad
Bli kjent med den nye daglig ledert i Larvik by.
Read More
0 replies on “Ti gode grunner til å hande lokalt”